O NAMA

Udruženje korporativnih pravnika Srbije (Corporate Legal Counsel Association of Serbia – CLC) je strukovna asocijacija, osnovana sa ciljem povezivanja korporativnih pravnika, podsticanja njihovog profesionalnog razvoja i jačanju uloge pravnika u privredi i institucijama od značaja na teritoriji Srbije, ali  druženja i razmene iskustava.

Pored redovnih mesečnih sastanka, članovi učestvuju na mnogim relevantnim događajima iz oblasti finansija u Srbiji, regionu, ali i u Evropi. Udruženje promoviše učešće članova na forumima, konferencijama, objavljivanjem tekstova o pitanjima koja se odnose na pravnu struku, ali takođe kontinuirano ulaže u networking.

Pored pomenutih aktivnosti Udruženje takođe:

  • Organizuje diskusije za svoje članove
  • Prikuplja i obrađuje naučne i stručne literature iz oblasti pravne struke
  • Sarađuje sa Univerzitetima, stručnim udruženjima, kao i drugim domaćim i stranim institucijama od značaja radi sprovođenja zajedničkih aktivnosti
  • Razmenjuje najbolje primere iz prakse I podržava razvoj ekspertize u pravnoj struci

Udruženje posebnu pažnju posvećuje unpređenju privrednog ambijenta i teži da diskusijama i razmenom iskustva, kao i pisanim inicijativama upućenim relevantnim državnim organima da doprinos poslovnoj zajednici i vladavini prava.

Svesni primene pozitivnih propisa u praksi, Udruženje će nastojati da približi svoje viđenje propisa svojim kolegama iz ministarstava i drugim relevantnim državnim organima, kao i da inicira unapređenje saradnje i razmene mišljenja sa predstavnicima pravosudnih organa.

Želeći da radi na unapređenju pravne kulture u Srbiji, poštovanju propisa, ali i vladavini prava, a u cilju stvaranja adekvatnog poslovnog ambijenta za nova ulaganja, kroz različite radne grupe, Udruženje radi na sektorskom pristupu različitim industrijama u Republici Srbiji.
Otvorenost i kolegijalnost su principi rada Udruženja koji se promovišu kroz mesečna druženja.

Predsednica CLC-a je Aleksandra Popović, direktor pravnih poslova za Srbiju i Makedoniju, Atlantic grupa, a članovi CLC-a dolaze iz kompanija kao što su: MTS Banka, Banca Intesa, Atlantic grupa, Swarovski, SBB, Roche, Metalopromet, Societe Generale, SKS 365, Delta Real Estate,L Oreal, Deloitte, Galenika, EOS Matrix, Tigar Tyres, Huawei, SAGA, Samsung Electronics, NetTV Plus, MediGroup, Tehnomanija, Telenor i dr.

MISIJA

Unapređenje pravne struke i društveni razvoj

VIZIJA

Snagom pravne struke stvaramo bolji poslovni ambijent

VREDNOSTI

Odgovornost
Integritet
Poverenje
Inicijativa

PARTNERI

deloitte-logo